Acampada Escolar, un gra al cul abans de la campanya

Posted on Updated on

Les cares d’esgotament són un denominador comú en les trobades intempestives que fem mensualment els 25 centres que formem aquesta cosa estranya que és Acampada Escolar. Mares, pares i mestres que tenim clar que l’huracà que amenaça l’escola pública només el pararem des de la feina col·lectiva, un treball en xarxa que intentem acompanyar, malgrat el que ens toca viure, amb un somriure, amb el convenciment que no hi ha cosa més transformadora que l’alegria. Amb la ferma convicció que les nostres filles i fills mereixen la millor educació pública que siguem capaços de donar-los. Amb un lema que ens ha mogut, ens mou i ens mourà: ‘Educació pública és futur’.

Encara amb l’emoció a flor de pell pel que hem viscut aquest 8 de novembre. Per veure que res està perdut, per comprovar que la ciutadania potser no està tan adormida, per evidenciar que l’alegria transformadora permet sumar i sumar i seguir sumant. Per explorar que l’hermetisme que intenten impregnar els que manen continua tenint unes fissures. I que, amb creativitat i positivitat, podem.

Pancartes, trencaclosques gegants, murs, performances, dibuixos, cartells,… S’ha evidenciat  que hi havia molta feina feta en cada centre, on les assemblees i els debats han servit per reflexionar sobre on ens han portat en els dos primers mesos de curs les retallades del govern dels millors. Hem posat aquestes realitats grises sobre uns cartells carregats de color que s’anticipaven a la campanya electoral. I els hem enganxat davant la seu de CiU amb l’esperança que entenguin el que la comunitat educativa els vol dir.

Hem viscut la nostra peculiar “festa de la democràcia”, on la ciutadania ha parlat per dir que cap futur és plantejable sense posar en primer pla una educació pública de qualitat. Ara ens queda esperar que els que han de gestionar el bé públic actuïn amb responsabilitat i assumeixin, no només en campanya, sinó també quan tinguin responsabilitat de govern, que ‘Educació Pública és futur’.

Anuncis

6 thoughts on “Acampada Escolar, un gra al cul abans de la campanya

  Belén Gallego Sanz said:
  9 Novembre 2012 a les 20:56

  Molt xulo, Oscar!!!!

  Esther mare said:
  9 Novembre 2012 a les 15:39

  La veritat és que en moments tan durs per a moltes famílies i on una té la certesa que anem cap al més incerts dels futurs, sense que ningú pugui imaginar quins efectes nefastos en el futur dels nostres nens i nenes puguin tenir aquestes polítiques irresponsables i al servei dels poderosos, la única esperança que guardo és la de seguir trobar gent com tots vosaltres, que em retorneu la confiança en el gènere humà, per capgirar les coses!

  Mertixell Morera i Toldrà said:
  9 Novembre 2012 a les 7:28

  PLas, plas, plas, plas ( estic de peu aplaudint i em trec el barret). Jo a tu si que et votaria ben de gust, collons!
  Txell

   compartidor responded:
   9 Novembre 2012 a les 9:00

   Em faràs posar vermell Txell jajajaja! Algun dia dia ens unim i fundem el partit de les mares i pares liats fins a les orelles per les irresponsabilitats continuades dels que ni s’han plantejat que vol dir “servei públic”. Petonassos!

  SiscoGarcia said:
  8 Novembre 2012 a les 23:50

  Totalment d’acord amb aquesta anàlisi que fas en calent. La veritat és que ha estat una festassa molt emocionant i engrescadora. Ens servirà per carregar les piles de cara al que ens espera en el futur més immediat.

   compartidor responded:
   9 Novembre 2012 a les 9:00

   Doncs sí Sisco, i falta que ens fa. A disfrutar-ho, que tota la gent que s’ho ha currat s’ho mereix 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s