Baltasar destenyit (inclou totes les respostes que he rebut)

Posted on Updated on

Quan el patetisme de pintar el rei negre semblava eradicat, el maquillatge torna a la cavalcada de Lleida, una ciutat on conviuen més de 20.000 persones migrades, bona part de pell negra. Cap d’elles mereix el privilegi de repartir caramels a mansalva i rebre una allau de somriures i cares innocents d’admiració?
Els mateixos que han convertit el maquillatge en instrument polític imprescindible irrompen sense vergonya a la cavalcada, barra de color negre en mà. Aquest deu ser el seu concepte d’interculturalitat?
Però, com ha experimentar l’improvisat Baltasar, els maquillatges són efímers i, rere seu, acaba apareixent la crua realitat, evident fins i tot a avant els ulls més càndids. No hi haurà retoc que els mantingui en la seua trista poltrona partitocràtica quan se’ls esgoti el poc maquillatge que els queda per adulterar, a ulls ciutadans, polítiques que res tenen de servei públic, perpetrades per polítics que res tenen de servidors públics.
L’autenticitat s’imposarà i deixarem de veure falsos Baltasars i falsos servidors del bé públic. Vaig tancant el tema perquè són les 12 i sento sorolls… no se si de ses majestats o del Baltasar, el nostre gat. Quan el vaig adoptar, la petita de la casa on la bestioleta havia nascut el va batejar així. Sospito que no se li va passar pel cap comprovar si el seu color negre era autèntic.
PD: vull aclarir que m’he basat en fets reals, el meu gat realment es diu així i aprofito per dedicar-li aquest post ja que hi som.

No voldria que us quedéssiu sense llegir la carta que signa el senyor Ros… Un honor per a mi que l’alcalde em titlli de fonamentalista. Gràcies sr. Ros.

Resposta a la carta ‘Baltasar destenyit a Lleida’
Dimecres 09, Gener

Senyor Sisteré, lamento que en la seva carta barregi criteris com la interculturalitat i la partitocràcia amb una tradició tan plena de màgia i tan sensible com els Reis Mags. Com vostè sap i com saben tots els infants que puguin llegir aquesta carta, els Reis Mags a Lleida són Melcior, Gaspar i Baltasar i venen d’Orient. Però en tots els pobles i ciutats, cadascun dels mags necessita un representant i, tradicionalment, la tasca de decidir qui són, correspon als alcaldes i les alcaldesses.

Des que sóc paer en cap, el representant del rei Baltasar ha estat una persona procedent de l’Àfrica i, en alguns casos, d’Amèrica del Sud. Cal dir que, per ser representant dels Reis, l’alcalde disposa d’una extensa llista de persones que demanen ser-ho per mitjà d’una carta ben motivada i amb criteris de molta sensibilitat. En el cas del rei Baltasar, en no haver-hi peticions, sempre l’he buscat jo mateix entre persones de les associacions d’immigrants i del món l’esport.

Donat que la seva carta és duríssima i plena d’acusacions, li explico el procés de tria dels Reis del 2013. Un d’ells ja ho havia de ser l’any passat però una circumstància familiar molt greu li ho va impedir i, en conseqüència, ho ha estat enguany. L’altre Rei feia anys que ho demanava i m’hi havia compromès. Ja em disposava a buscar un representant de Baltasar com en anys anteriors, quan em va aparèixer la petició d’una persona que durant gairebé quaranta anys va ser tractorista dels Reis i la il·lusió de la seva vida, com la de molts conductors del Mags que m’ho van transmetre, era esdevenir un d’ells. Donar l’oportunitat a aquesta persona em va semblar una opció tan justa com la dels anys anteriors.

Sàpiga que en els propers anys, totes les persones, immigrades o no, seguiran tenint opcions per portar la il·lusió dels Reis als nens i nenes. Li vull fer notar, però, que hi ha lleidatans d’origen estranger de diferent color i, per tant, no necessàriament han de ser els representants de Baltasar. Senyor Sisteré, no es pot ser fonamentalista en res, ni tan sols en el color dels Reis.

ÀNGEL ROS / Alcalde de Lleida

I avui divendres 11, un altra resposta aquest cop d’un senyor que signa A.Ll.Sancho. Espero que aquest post no s’allargui amb 40 cartes més…

carta baltasar resposta

I el dimarts 15, Aaron Sànchez responia l’alcalde en una carta al Diari Segre…

Carta Aaron Sànchez

Anuncis

7 thoughts on “Baltasar destenyit (inclou totes les respostes que he rebut)

  […] Creu que pot tenir un bri de caliu aquest tipus de felicitació quan la dirigeix a un ciutadà a qui vostè mateix va titllar de fonamentalista en una carta al director que va enviar a diferents mitjans el dimecres 9 de gener. Em vaig guanyar aquest apelatiu del ‘meu’ alcalde pel fet que, en una carta anterior, havia gosat demanar que el rei negre de la cavalcada no fos un Baltasar destenyit? […]

  Anònim said:
  10 gener 2013 a les 11:53

  Entenc que tothom té dret a fer de rei, però tampoc entendria veure un rei de raça negra pintat de blanc.
  Avui dia, els nostres fills conviuen amb nens i grans de tots colors i amb només cinc anys, ens pregunten qui és aquell Baltasar “pintat” que els ha fet un petó. Penso que és un insult a la ingenuitat i la inocència dels nostres infants que viuen en un món suposadament més avançat.
  Els compromisos dels grans, no sempre tenen a veure amb la realitat dels petits.

   Silvia Solís said:
   10 gener 2013 a les 11:58

   Perdó, no he signat.

  aXeL Monforte ||*|| (@axelereitor) said:
  7 gener 2013 a les 9:29

  Al Maresme fa temps que a banda de ‘deixar-los’ recollir maduixes ja se’ls considera ‘aptes’ per fer de Baltasar… som tan bona gent 🙂

   compartidor responded:
   7 gener 2013 a les 12:03

   Aquí vam gaudir d’un parèntesi de Baltasars negres. Ara torna la rancietat, la caspa, la impresentabilitat d’aquesta colla d’impresentables. Però se’ls acabarà el txollo aviat 🙂

  SiscoGarcia said:
  6 gener 2013 a les 1:16

  T’ha sortit un apunt molt visceral… però no és per menys. Crec que això mateix li dóna la força que cal per denunciar les vergonyes dels nostres governants.

  L’enhorabona!

   compartidor responded:
   6 gener 2013 a les 22:18

   Merci Sisco. No te’n perds una 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s